Pasted Graphic

titel: Hansje Fokkemast
tekst: Bernique Touw
illustraties: Geertje van der Zijpp
vormgeving: Thomas Touw
uitgeverij: Maan te Hengelo (Ov)
leeftijd: 6-10 jaar
isbn: 978-90-811424-8-9
uitvoering: gebonden
formaat: 15 x 21,5
pagina’s: 148
prijs: € 17,90      Nov.
verschenen: september 2012
2014 in prijs opgeheven.   
NU € 7,50


Pasted Graphic 1
Ik heet Hansje Fokkemast en ik ben 10 jaar. Ik zit op de school voor schipperskinderen. Mijn school staat op rails vlakbij een station en dat is best apart. Mijn vader en moedervaren en ze willen dat ik later ook schipper word. Maar ik wil dat helemaal niet! En een keer ’s nachts, toen ik niet kon slapen, liep ik weg. Ik verstopte me in een van de postmanden die meegaan op de stoomtreinen. Die zie ik altijd vanuit school aankomen en vertrekken. In de mand schrok ik me een hoedje toen twee gekke mensjes voor me opsprongen: Alfa en Bet. Kort daarna stalen twee rovers uitgerekend ónze postmand! En daarmee begon ons spannende avontuur.


Pasted Graphic 2
‘Geestig en vernuftig zijn de personages, de raadsels die worden opgelost en de bagagestukken uit de rugzak die daar een rol in krijgen. Zij tillen dit kinderboek uit boven het avonturenverhaal. Elk hoofdstuk van een paar pagina’s is een scène op zich, waardoor het boek een mooie en rustige structuur heeft en – als je dat al zou willen – ook even weggelegd kan worden. Maar dat lukt niet zo. De nieuwe uitdagingen volgen elkaar daarvoor in te hoog tempo op en als lezer blijf je benieuwd hoe het nu verder gaat. Het is een boek vol vaart, passend bij het beeld van de stoomtrein.’
Miriam Janssen, De Talentuin


Pasted Graphic 3
Zaterdagmiddag 15 september is het zover: Hansje Fokkemast wordt gepresenteerd in het Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. De presentatie is in handen van Moes Wagenaar, stadsdichter van Enschede, en het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Jan Astrego, voorzitter van Stichting Museum Buurtspoorweg.

Lees verder mijn blog: Hansje Fokkemast trekt de echte wijde wereld in.