Aankomst

Aankomen op een bestemming levert soms een bijzondere ervaring op. Bernique beschrijft in vijf verhalen haar aankomst in New York en Molde, op het eiland Kos, op een Zwitserse alp en Mallorca.

Genre: autobiografie
Pagina’s: 40
Prijs: € 7,95

Tiep

Paula heeft redenen om de boot te halen die haar van Texel naar het vasteland zal brengen. Maar onderweg wordt ze opgehouden door een man die meent in haar net zo’n ‘allenig tiep’ te herkennen als hijzelf. Paula is afwerend, hij vasthoudend. Lukt het haar om de boot te halen?

Genre: fictie
Pagina’s: 28
prijs: € 6,95Heertje

Amsterdam is het toneel voor dit verhaal. Een dementerende honderdjarige probeert te ontkomen aan het op handen zijnde bezoek van zijn zuster. Het bezoek herinnert hem aan een voorval in het verleden waarvoor hij alsnog zijn moeder excuses aan wil bieden. Hij wandelt het tehuis uit en gaat op weg.

Genre: fictie
Pagina’s: 28
Prijs: € 6,95Verleiding

Carleen is een jonge wetenschapper die leeft voor haar vak en weinig maalt om uiterlijkheden of een sociaal leven. Op een dag wordt ze bij de post verrast door een anoniem pakketje, dat een paar mooie kousen bevat. Het blijkt het eerste in een reeks te zijn. Haar buurvrouw raakt er bij betrokken en samen buigen ze zich over de vraag: wie o wie is de afzender?

Genre: fictie
Pagina’s: 48
Prijs € 7,95


Hommel

Madelief is uit haar wei geplukt en meegenomen. Ze wil heel graag terug, maar hoe? Hommel wil Madelief wel helpen en pakt haar op tussen z’n poten. Het wordt een spannender zoektocht naar de wei dan ze dachten.

Genre: kindersprookverhaal
Pagina’s: 24
Prijs: € 6,95

Gekko

Gekko’s vel is gifgroen. Te opvallend, vindt hij. Hij schuilt daarom zo veel mogelijk in de rotsspleet bij de rivier. Tot Giraf uit de rivier komt drinken en hem overhaalt om samen een wandeling te maken door het bos. Schild de waterschildpad gaat ook mee. Dan gebeurt waar Gekko altijd zo bang voor was: een roofdier heeft hen gezien!

Genre: kindersprookverhaal
Pagina’s: 28
prijs: € 6,95