Skip to content

Schrijvers over ziek zijn

Na haar diagnose vasculitis  herlas Bernique Touw zes boeken van vijf schrijfsters die allen leden/lijden aan een chronische ziekte, Alle vijf schrijven zij over het moment van hun diagnose, hun verhouding daartoe, hun veldtocht in een wereld die ze tot dan niet kenden en waar ze helemaal niet wilden zijn. Hoe ondergingen ze dat, waarom namen ze de pen op? Omdat Bernique inmiddels zelf hun wereld was binnengegaan, wilde zij daar meer van weten. 

Het hele artikel Schrijvers over ziek zijn van Bernique Touw, dat in het tijdschrift Vascuzine 03 van december 2022 verscheen, kunt u hier downloaden.

Bernique schrijvend

In het meinummer van Vascuzine verscheen mijn artikel ‘Toeren met de camper – ik kan het weer!‘ U kunt het hier lezen.

In het blad Vascuzine is er al eerder aandacht besteed aan mijn boekje Diagnose Vasculitis. Vooral interessant voor mensen die, net als ik, geconfronteerd worden met een plotselinge, ernstige aandoening. De voorzitter van de stichting, Peter Verhoeven, schreef er een recensie over in het decembernummer van 2021. In hetzelfde nummer is er een artikel van mij opgenomen, dat iedereen die na een lange ziekte er weer op uit gaat kan aanspreken. Lees hier het artikel Vascuzine – ‘Weer alleen op pad‘. Lees hier de recensie.

Schilderij Smorenburg